Frisian Sailing Company

Uw verblijf aan boord van de Tsjerk Hiddes

Personen - Tsjerk Hiddes

     
     
    
Afvaarthaven: Harlingen

deksalonbb

De Tsjerk Hiddes is uitermate geschikt voor een familiegroep. Maar met name de fijne salon en de gezellige bar maken het schip ook zeer geschikt voor zakelijke klanten: een actief bedrijfsuitje van 1 of meerdere dagen, een training, een productpresentatie, of een vergader- /brainstormsessie in een neutrale en inspirerende omgeving het kan allemaal aan boord van de Tsjerk Hiddes.

 

  
    

Indeling

Plattegrond Tsjerk Hiddes
Plattegrond Tsjerk Hiddes

De Tsjerk Hiddes beschikt over in totaal 12 hutten. Hiervan zijn 6 tweepersoons hutten en 6 driepersoons hutten. De driepersoons hutten hebben een twijfelaar van 1,20 m breed en een eenpersoons bed daarboven. De tweepersoons hutten zijn voorzien van twee eenpersoons bedden (stapelbed).
Alle hutten zijn voorzien van een eigen douche en toilet.

De keuken (kombuis) is compleet uitgerust met een gasfornuis en een grote gasoven, een afwasmachine en veel koel- en opbergruimte voor levensmiddelen. U bereidt hier met gemak de maaltijden voor de gehele groep.

De lichte salon biedt genoeg ruimte voor een groep van 23 - 30 personen. Hier staan 4 grote tafel, waarvan 2 stuks verplaats kunnen worden, zodat er een grotere ruimte ontstaat om bijvoorbeeld te dansen tijdens een trouwerij. In de salon bevindt zich ook de bar met tapinstallatie.

Faciliteiten Tsjerk Hiddes

tjerk-hiddes-dek

Zeilen op de Tsjerk Hiddes

Wanneer aan boord van de Tsjerk Hiddes de trossen los gooit worden, begint het avontuur meteen. Samen worden de zeilen gehesen en de schipper ziet er op toe dat de juiste koers wordt uitgezet. Ook gasten zonder zeilervaring zijn binnen de kortste keren echte zeebonken. Aan boord zal niemand zich vervelen, want als de zeilen zijn gezet kan iedereen van het uitzicht genieten, of aan de bar een drankje halen.

Vanuit de thuishaven Harlingen bevindt u zich direct op de Waddenzee. De eilanden Texel, Vlieland of Terschelling zijn tijdens een weekendtocht over het algemeen prima te bereiken. Het ultieme vakantiegevoel heeft u beslist, wanneer u de zaterdag op een terrasje met uitzicht op de zee afsluit! Meer informatie over het vaargebied.

Geschiedenis Tsjerk Hiddes

De Tsjerk Hiddes is 1881 gebouwd op de werf van Gebr. Jonker te Kinderdijk. Oorspronkelijk was het schip een 2-mast getuigd vrachtschip en werd het schip gebruikt voor het vervoer van goederen op de Nederlandse rivieren. 
Sinds 1994 zeilt de Tsjerk Hiddes als zeilend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer

Op de Tsjerk Hiddes gelden de Algemene Voorwaarden van de BBZ.

Persoonlijk contact

Voorzieningen
  • 6 tweepersoons hutten
  • 6 driepersoons hutten (met twijfelaar)
  • Alle hutten met eigen douche en toilet
  • Bar met biertapinstallatie
  • Goed uitgeruste kombuis

Vergelijkbare schepen

Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24
Beantra

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28
Elizabeth

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34

Elizabeth

Driemastklipper - Lemmer
60
34
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24